Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Insändare: När folk som saknar all moral släpps utan tillsyn

[INSÄNDARE] Irakiern Ali Al-Mozani trodde att han hade funnit den perfekta födkroken i Sverige. För honom dög inte det sedvanliga parasitlivet med socialbidrag m.m. Nej bättre upp. Att spela cp-skadad, få läkarintyg på det och sedan narra den godtrogna svenska försäkringskassan på assistentersättningar på sammanlagt nästan 5 miljoner kronor gav ju lite bättre utdelning.

Som tur var för de svenska skattebetalarna är Ali Al-Mozani utrustad med för sin krets sedvanliga förståndsgåvor. Han reste, trots sina "svåra funktionshinder", flitigt hem till Irak och hälsade på och deltog t.o.m. i en bordtennisturnering. På så sätt kunde bedrägeriet avslöjas. Man frågar sig: Hur moraliskt rutten kan en människa egentligen bli? Vissa uppenbarligen i sådan grad att de bör stå under kontinuerlig kontroll, i den mån de nu skall få stanna i Sverige.

I stället för en skön, aldrig sinande, ström av pengar från de dumma svenskarna, får nu Ali Al-Mozani vistas 2 år (fängelse i 3 år blir ju i Sverige i praktiken 2 år) i ombonad och högklassig tillvaro i ett svenskt fängelse. Skadeståndet på omkring 4,8 miljoner behöver han inte bekymra sig om. Det betalas naturligtvis inte. Utvisningen på livstid stör väl kanske honom något. Men det går nog att komma tillbaka under (nytt?) falskt namn.

Organiserade och i system satta bidragsbedrägerier av detta slag – vi har sett exempel på dem tidigare; minns t.ex. den s.k. kanindansaren – reser naturligtvis många frågor. Själva assistentsystemet behöver kanske ses över. Är det verkligen rimligt att familjemedlemmar, andra släktingar och nära bekanta till den vårdbehövande skall tillåtas anställas som dennes assistenter? De svenska läkare som har utfärdat intyg om cp-skadan, skall väl rimligen skiljas från sina läkarlegitimationer? Likaså de alltför naiva bidragsbedömarna på försäkringskassan.

Och vidare: Inte är det väl så konstigt att advokater ofta talar sig varma för ökad invandring från t.ex. arabvärlden och nordöstra Afrika. Vilka lukrativa klienter blir det inte därav. Bara i denna bidragsbedrägerihärva uppgick arvodena till försvarsadvokaterna för de 8 tilltalade till sammanlagt drygt 1 860 000 kronor. Sedan blir det väl en runda i hovrätten också? Det är ju brukligt.

Wargentin



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: