Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 31 juli 2010

Broderskapsrörelsen vill inte ha granskning av militant islamism

PETER WEIDERUD Den socialdemokratiska falangen av partiet som bekänner sig som kristna är organiserade i Broderskapsrörelsen, en tidigare helt kristen organisation, men numera öppet och extremt  islampositiva. En del av orsaken kan vara att organisationen infiltrerats av högljudda muslimer av mer eller mindre aggressiv typ, en annan del kan vara den mer än lovligt syltryggade ordföranden Peter Weiderud.

Under sommaren har Broderskapsrörelsen och dess ordförande kririserats hårt i ett antal artiklar på Newsmill, skrivna av Christer Sturmark från förbundet Humanisterna. Han siktade till att börja med in sig på att Weiderud, som den muslimapologet han är, avfärdade Lars Vilks som en ”stolle”  och att det Vilks sysslade med inte var annat än att "hetsa mot muslimer" eftersom han drivs av ett "hat mot islam". Sturmark kallade Broderskapsrörlesen och Weiderud en ”belastning för socialdemokraterna”.

Efter ett antal repliker så lade sig debatten, men det verkar inte Weiderud riktigt förstått. I Broderskapsrörelsens tidning skriver han nu därför ett ytterligare inlägg i debatten, för säkerhets skull i en tidning där Sturmark inte kan kräva replik. Artikeln har namnet ”Vår islamofobi hotar demokratin” och är en riktigt kladdig smörja.

Här radas alla dom ”oförrätter” som stackars muslimer får stå ut med i Sverige upp. Här är det Lars Vilks attack på islam, här är det  den riksbekanta ”handskakningsdomen” där Weiderud tog ett hundraprocentigt ställningstagande för muslimen, här klagas det på att Nyamko Sabuni initierat en SÄPO-undersökning av militant islamism. Kort sagt, ett ensidigt ställningstagande för islam och muslimer, och mot det svenska samhället.

Weiderud säger också att man kämpar för ”rätten att få utöva sin tro, så länge det inte går ut över andra” och det var ju bland det dummaste han någonsing uttalat. Är det något som går ut över andra är det just islams utbredning över Sverige.

Jag skulle vilja gå ett steg längre än Sturmark när han säger att Broderskaparna och Weiderud är en belastning för sossarna. I mina ögon är de en belastning för svenskarna och hela Sverige.

Gustaf Janson




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: