Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 31 maj 2010

Norrmän vill stoppa invandringen helt

En majoritet av norrmännen anser att Norge inte bör släppa in fler invandrare, enligt den norska Integrationsbarometern vars resultat presenteras i Schibstedägda VG Nett. Men enligt vänstertidningen Nationen är 61 procent av norrmännen positiva till invandring.

Det är våra politiskt inkorrekta kollegor i Norge som öppnat sajten Sisteskanse.net som uppmärksammar de båda undersökningarna idag.

För några dagar sedan publicerade Nationen en undersökning genomförd av Sentio, där 61% av respondenterna hade svarat att de var positiva till invandring och endast 23% var negativa.

Idag visar en artikel i VG att mer än hälften av norrmännen inte vill ha mer invandring, vilket stämmer dåligt med ovan nämnda undersökning från Sentio. Den nya rapporten (PDF), som VG hänvisar till, baseras på en undersökning genomförd av TNS som i sin tur är beställd av norska staten genom barn-, jämställdhets- och integrationsdepartementet och integration och mångfaldsdirektoratet.

Integrationsminister Audun Lysbakken (SV) menar att invandrarna och deras beteende har väldigt lite med folks missnöje att göra. Istället, menar ministern, är det politiker och media som fokuserar för

- Det negativa fokuset har tidvis varit så starkt att jag har varit imponerad över att folks främlingsfientlighet inte har ökat, säger han till VG.

Men den vänsterpartistiska ministern vill inte fördöma de som visar skepsis mot den höga invandringen.

- Vi måste ta folks rädsla på allvar. Politikernas uppgift är att skapa hopp, inte fruktan. Vi kan inte längre fördöma eller förklara bort. Vi måste visa att integrationen faktiskt fungerar och visa att myndigheter tar folks skepsis på allvar, säger han vidare.

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: