Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 30 maj 2010

Högerextrema knivhöggs svårt av vänsterextrema

HALLSTAHAMMAR/VÄSTERÅS. Först en kort bakgrund. Tonårstjejen Beatrice "Bea" Fredrixon, född 1993, mördades den 4 maj i Västerås av en irakisk kurd, Barzan Kamal Othman Khoshnaw, född 1993. Flickan hittades nästa dag genom att Barzan angav sig själv och pekade ut platsen. Polisutredning pågår och han sitter häktad i väntan på åtal för mord. Motivet sägs vara hedersrelaterat i kombination med en oönskad tonårsgraviditet som utlösande faktor.

Demonstration mot det s k ”svenskfientliga” våldet

Delvis på grund av ovan dåd planerar extremhögern att demonstrera mot det ” mångkulturella svenskfientliga” våldet, på plats i centrala Västerås lördag eftermiddag. Polisen har sagt nej till demonstrationstillstånd. Och extrem-vänstern mobiliserar på sitt håll.

Svårt knivhuggna under flygbladsutdelning

Inför demonstrationen stod några stycken s k ”nationellt sinnade” på Hammartorget i centrum i Hallstahammar under onsdagskvällen runt 21-tiden i veckan och delade ut flygblad. Då attackades dessa av sex – tio maskerade ynglingar från extremvänstern.

Två av flygbladsutdelarna, T född 1981 respektive C född 1990, knivhöggs svårt samt blev slagna med hammare. T fick ta emot flera hugg i bland annat låret och hammarslag mot ansiktet och C höggs i buken. Gärningsmännen flydde platsen och när polis och ambulans kommer dit finns bara den ene svårt skadade kvar på platsen. Den andre skadade mannen hade tagit sig från centrum till en lägenhet där han hämtades av ambulanspersonal. Båda fick sedan intensivvård på Centrallasarettet i Västerås, och tillståndet är stabilt för båda efter operationer.

Gärningsmännen

Två misstänkta greps vid 23.30-tiden vid Folkets park i Hallstahammar. Strax före klockan två natten till torsdag hittade polisen ytterligare två gärningsmän. Duon greps av en polispatrull när de försökte stjäla en bil i Köping.

De anhållna har inte varit särskilt talföra i polisförhör. Åklagaren har till på söndag lunch på sig att bestämma sig för om han ska begära någon, några eller alla häktade. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord i två fall. Polisen jagar ytterligare gärningsmän. En av dem kan bara brodern till det andra namnet nedan, Oskar Degerfeldt. Dennes bror har pratat överfallet på Facebook, och glatt sig över att ”ge sig in i slagsmålet igen”. Båda bröderna har första namnet, Dennis Miraballes, listat på Facebook. Miraballes är en ökänd ledande AFA-ligist i Köping och tidigare misshandelsdömd.

De anhållna vänsterextremisterna

Dennis Miraballes vä bild, född 1990-09-06, bor på Travgatan i Köping
Oskar Degerfeldt hö bild, född 1990-08-15, bor på Pelarskogsgatan i Köping
Adam Brice Heivert Taylor, född 1992-10-11, bor på Västeråsvägen i Köping
Fredrik Björklund, född 1989-08-10, bor på Västra Skepparbacken i Västerås

Västmanlands tingsrätt, [mål nr kommer]

SD/SDU deltar inte i demonstrationen

Eric Almqvist skriver på sin blogg:

16-åriga Beatrice Fredriksson stenades till döds av en jämnårig kille med bakgrund i Mellanöstern. Beatrices mamma har i Expressen förklarat att det rör sig om ett hedersmord då mördaren hade gjort Beatrice gravid, varför hon inte kunde få leva längre utan att det skulle ha kränkt hans heder.

Och igår kväll blev två unga svenska killar knivade nästan till döds pga att de delade ut flygblad inför en demonstration i Västerås på lördag som en protest mot det svenskfientliga våldet, och som en konsekvens av mordet på Beatrice i samma stad.

Att de två unga svenska killarna tillhörde extrema politiska grupperingar är i sammanhanget helt irrelevant. De har samma rätt att leva och verka på samma villkor som du och jag för det.

Att sluta upp i demonstrationen på lördag är däremot uteslutet eftersom den arrangeras av ett annat politiskt parti som vi betraktar som extremt och inte önskar samröre med. Men det betyder inte att vi inte ska bry oss. För detta, och alla andra svenskfientliga dåd och mediala svek mot svenskarna, får inte gå förbi obemärkt. Vi glömmer inte och vi förlåter inte. Varken idag eller om 4 månader när vi sitter i riksdagshuset.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: