Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 14 april 2010

Kriminelle Arian Amins pappa kandiderar för MP

I helgen fastställde Miljöpartiet i Umeå sin lista till kommunfullmäktigevalet. På listan som toppas av studenten Nanny Ålander återfinns även pappan till våldsdömde Arian Amin och hans kriminella bror Ario Amin.

Enligt tidningen Västerbottens-Kuriren gjorde pappan Jabar Amin tidigare klart att han inte ville hamna bland de fem första namnen och valde att hamna längre ner på listan än den placering som provvalet gav honom. Jabar Amin är kandidat nummer 8 för Miljöpartiet till kommunfullmäktige i Umeå.

Så sent som den 9 april i år begärdes MP-kandidaten Jabar Amins son Ario Amin [född 1993-05-20] häktad på sannolika skäl för rånförsök och grovt olaga hot. Ario Amin är tidigare känd för brott som exempelvis våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning, övergrepp i rättssak, ofredande och ringa narkotikabrott.

Den äldre sonen Arian Amin dömdes nyligen i Hovrätten till fängelse i 1 år och 4 månader för grov misshandel, detta efter ett brutalt överfall som ägde rum på Språkgränd i Umeå den 19 september förra året. Strax innan hovrättsdomen dömdes Arian Amin även för övergrepp i rättssak och narkotikabrott till fängelse i 2 månader. Arian Amin har ett långt register hos Umeå tingsrätt. Arian Amin dömdes sommaren 2008 vid Umeå tingsrätt som ansåg att straffvärdet för de brott som Arian Amin gjort sig skyldig till var nära sex års fängelse men på grund av hans ålder valde man i stället att döma honom till ett års sluten ungdomsvård. Då dömdes han för att med pistol ha hotat en man och sedan huggit ned honom med en glasflaska. Offret sparkades även mot huvud och kropp ett 20-tal gånger. Han dömdes även samtidigt för rån, olaga hot, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Jabar Amin är kassör i Miljöpartiet i Umeå. Han är tidigare ledamot av partistyrelsen, tidigare ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Umeå, tidigare ersättare i riksdagen för Miljöpartiet samt verksamhetschef på Antidiskrimineringsbyrån i Umeå. I riksdagsvalet 2006 var Jabar Amin endast sju personröster ifrån att få en plats i riksdagen, han var speciellt populär i Umeås invandrartäta områden. Inför valet 2006 sammanställde Jabar en lista på kurder som var tillgängliga för personval, inte bara i Miljöpartiet utan i alla riksdagspartier. Efter ett utspel i Umeås kommunfullmäktige om Israel har hans politiska motståndare ifrågasatt om han är lämplig som chef för Antidiskrimineringsbyrån för den händelse att en jude som trakasserats av en muslim skulle behöva hjälp.

Jabar Amin lämnade Socialdemokraterna efter att inte fått plats på deras riksdagskandidatslista 1998. Jabar hade då varit medlem i Socialdemokraterna i ett par månader.

Jabar Amin kandiderade som nummer 9 på Miljöpartiets lista till EU-parlamentet 1999 och plats 18 på listan till EU valet 2009. Hans främsta syfte med att ställa upp var inte att komma in i EU-parlamentet, utan att få allt fler väljare att lägga sin röst på Miljöpartiets EU-valsedel.

Länk:
VK – Skifte i toppen för MP i Umeå

För kontakt med artikelförfattaren:
info@frianyheter.nu



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: