Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 april 2010

Expo:s nya politiskt korrekta skolsajt publicerad

PROPAGANDA. ”Expo Skola är ett samarbete mellan Expo utbildning, stiftelsen Natur och Kultur och Lärarnas Riksförbunds forum för humaniora och samhällsvetenskap. Sajten riktar sig till gymnasiet och grundskolans senare år. Vi erbjuder en unik kunskapsbank om organiserad rasism och intolerans för lärare, pedagoger, elever och andra intresserade.” Så beskriver Expo sin nystartade skolsajt som är tänkt att få Sveriges skolungdomar att tänka rätt.

Expo är en vänstervriden stiftelse som bland annat jobbar för mångkulturalisering av Sverige. Idag på eftermiddagen var det stor premiär för Expos senaste projekt. I samarbete med stiftelsen Natur och Kultur och Lärarnas Riksförbunds forum har Expo lanserat en skolsajt som är tänkt att nå våra skolelever.

I stort sett består sidan av material som Expo återvunnit från tidigare projekt och den är inte helt olik den publikation som man gav ut tillsammans med Expressen för ungefär 3 år sedan.

På den relativt sett innehållslösa sidan går Expo igenom de begrepp, symboler, organisationer och argument som de tycker att svenska elever skall känna till. Man riktar mestadels in sig på det som man uppfattar som nazism och nationalism. Ingenting om kommunism, socialism eller marxism nämns på sidan, ej heller ingenting om de massmord som vänsteranhängare legat bakom i Europa under 1900-talet eller de diktaturer som skapades i vänsterns framfart.

Expos hjärntrust har letat upp 4 stycken argument som den ogillar och bjuder sidans besökare på motargument. Sverigedemokraternas Richard Jomshof varnade 2007 för en utveckling där Sverige riskerar att förvandlas till en muslimsk stat. Trots att man hade vunnit pedagogiska poäng på att hänvisa till källor, väljer Expo att inte göra det:

Självklart gör invandringen att personer från muslimska länder ökar i Europa. Men ökningen är inte särskilt stor och absolut inte så stor som de antimuslimska grupperna vill få oss att tro. Enligt en seriös amerikansk rapport ökar den muslimska befolkningen från 5 procent i dag till att bli som högst 8 procent år 2025.

Det stämmer nämligen inte att invandrare får många fler barn än andra. All forskning visar att födelsetalen bara på några år anpassas till nivån i det nya landet.

Påståenden om att invandrare bara lever på försörjningsstöd (socialbidrag) och skaffar många barn stämmer inte heller – det är precis tvärtom: Sverigefödda kvinnor skaffar sig lika många barn oavsett om de lever på försörjningsstöd eller inte. Men utlandsfödda kvinnor med försörjningsstöd föder däremot färre barn.

Muslimer är inte en samlad klump med samma åsikter och tankar, utan olika individer precis som kristna, hinduer eller judar. Det finns också betydande skillnader mellan olika muslimska länder och olika riktningar inom islam. Och det finns inga kraftfulla muslimska enhetspartier i Europa.

Brittiska The Telegraph håller inte med Expo. I ett par artiklar från 2007 berörde de den muslimska befolkningsexplosionen i Europa. Artiklarna med titlarna Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent och A fifth of European Union will be Muslim by 2050 talar för sig själva.

Att arbetslösheten och bidragsberoendet är långt högre för invandrare från muslimska MENA-länder går Expo helt förbi. Det är nästan så att man misstänker att Expo:s medarbetare skolkade sig igenom samhällslektionerna på högstadiet.

Rent allmänt sett innehåller sidan inga förande resonemang eller belysning av problem från två eller flera olika sidor. De elever som letar efter kunskap i form av fakta eller statistik blir säkerligen besvikna. Men det är kanske det som är det unika med Expo:s ”unika kunskapsbank”, att den inte innehåller någon kunskap.

Det måste nog de flesta hålla med om att det är ett unikt grepp.

RA.

Annan media om detta
Mynewsdesk


Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: