Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

Timbro startar skattebetalar-DO SlösO

Maria Rankka

Maria Rankka, chef för Timbro. Pressbild.

SlösO är Timbros och Skattebetalarnas ombudsman mot slöseri med skattepengar. Dit kan du vända dig med klagomål på hur dina skattepengar hanteras, skriver Timbro i ett pressmeddelande.

I Sverige betalar vi skatt till tre olika nivåer. Alla som arbetar betalar kommun- och landstingsskatt, och från en viss nivå börjar man även betala statlig inkomstskatt. En stor del av pengarna går till saker som de flesta anser behövs; sjukvård, skola, barnomsorg, vägar och järnvägsräls till exempel. Det är dessa saker som brukar kallas välfärdens kärna.

Men skattepengar läggs även på saker som många upplever som obegripliga. Det kan handla om massinvandring av lycksökare och fuskare som inte har några asylskäl, rättshaveristisk DO som förlorar tvister och får betala rättegångskostnader med offentliga medel, idrottsanläggningar som blir dubbelt så dyra som politikerna sagt eller om vänsterfestivaler som kostar nästan exakt lika mycket som politikerna just sparade inom äldrevården.

Ibland handlar det enbart om utgifter som medborgarna lika gärna hade kunnat slippa, ibland handlar det om att något grudläggande behov, till exempel skolpersonal, inte har kunnat fyllas på grund av att pengarna gått till andra saker.

Från våren 2010 grankar Timbros ombudsman SlösO därför våra gemensamma utgifter.

Enligt Timbros pressmeddelande bygger verksamheten till stor del på att engagerade medborgare uppmärksammar slöseri och anmäler det till dem.

”Hör därför av dig omgående om du uppmärksammat slöseri med skattepengar. På så sätt kan vi arbeta för att de gemensamma tillgångarna används på ett seriöst och ansvarsfullt sätt.” skriver SlösO i pressmeddelandet.

Fria Tider uppmanar härmed sina läsare att redan nu ta reda på PK-faktorn hos den nya ombudsmannen. Inspiration för anmälningar hittar ni här:

http://www.friatider.se/tag/asylmissbruk

Och anmäla, det gör ni här:

http://www.sloso.se/

WN.



Ursprungsartikel
Källa: Fria Tider (importerat inlägg)

Inga kommentarer: