Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

Regeringstjänstemannens namn!

Fängelse i fyra år och tre månader blev straffet för den 41-årige tjänsteman på regeringskansliet som innehaft och sålt stora mängder opium.

”I onsdagens domar i opiumhärvan fällde Södertörns tingsrätt elva män. Straffen varierade mellan fem års fängelse och dagsböter.

Chefsåklagare Krister Peterson hade åtalat alla elva för grovt narkotikabrott avseende innehav och överlåtelse av opium. Ett par av dem åtalades även för anstiftan till narkotikasmuggling. Männen kommer från Stockholm, Söderort och Uppsala.

Målet handlade om flera kilo opium. Drogen utvinns ur opiumvallmo och har en lugnande effekt. Nästan allt opium kommer från Afghanistan. Enligt Krister Peterson är opium ett av de farligare narkotikaslagen och straffvärdet måste därför bli högt.

Departementssekreteraren, en av huvudmännen i ligan, greps på Uppsala Central i november och försökte då smita från polisen. Han hade 350 gram opium på sig, vilket pekade på att han köpt för att också sälja vidare.

Den 41-årige mannen medgav under rättegången delar av åtalet, men nekade till anklagelsen om att ha sålt narkotika. Hans bortförklaring gick inte hem hos rätten som dömde honom för grovt narkotikabrott.

Påföljden blev fyra år och nio månader. Rätten mildrade dock straffmätningen med sex månader eftersom 41-åringen enligt regeringskansliets personalansvarsnämnd sannolikt kommer att avskedas eller sägas upp av personliga skäl.

En departementssekreterare är en tjänsteman i regeringskansliet som förbereder ärenden för beslut”.

Mannen arbetar på en mindre enhet på Förvaltningsavdelningen med cirka 20 anställda. På Arbetsgivarenheten arbetar han med statistikfrågor.

Enheten är belägen i samma hus som Näringsdepartementet samt Arbetsmarknadsdepartementet, på Mäster Samuelsgatan 70.

Mannens närmsta chef är Mats Engelbrektsson.

När han sökte jobbet för nio år sedan hade han tidigare bland annat arbetat på Luftfartsverket, Uppsala universitet, Diös i Uppsala och Länsstyrelsen i Uppsala.

Vem är nu denne Regeringstjänsteman som dömdes till över fyra års fängelse? Finns en person som var 40 år när han greps och, febaruari i år fyllde han 41, i media kallas han nu för 41 åringen vilket stämmer in på den personen jag misstänker.

Mannen studerare på Uppsala universitet i fyra år från 1994-1998. Han var även Senior Administrative officer at Regeringskansliet.

Är detta endast tillfälligheter att mannen jobbade på samma ställen som den nu dömde person gjorde, och dessutom pluggade lika många år på Uppsala universitet?

Ni får själva dra er slutsats när namnet nu publiceras härinne.

Amir Navidi fyra år vid Uppsala universitet och sedan arbetade han på Regeringskansliet. Hans ålder stämde vid gripandet, och hans ålder idag är 41 år vilket all media basunerar ut.

Säger inte att det Amir Navidi, men det mesta passar in på honom som handen i handsken..

Fängelse för regeringstjänsteman

Amir Navidi som är på jakt efter en fyra eller femma i Stockholm. För en lägenhet på 100 kvadratmeter får man i dag räkna med att betala över fyra miljoner kronor.

Amir Navidi's Education, Uppsala universitet 1994 — 1998 Senior Administrative officer at Regeringskansliet

extrakoll.se Amir Navidi 41 år 9 februari 1969




Ursprungsartikel
Källa: Spikharry's Blog (importerat inlägg)

Inga kommentarer: