Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 28 februari 2010

(S) politik ransonerar kaffet på äldreboende

Dygnskostnaden per flykting är således 2706 kronor

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

”Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna”.

Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk blir ransonen för våra äldre som byggt upp landet.

Tre deciliter mjölk per person kostar drygt 3 kronor, 500 gram kaffe ger drygt 40-50 koppar. Om vi utgår från att att kaffet kostar 30 kronor halvkilot så blir priset för två koppar kaffe cirka 1 krona och 20 öre.

Dvs att mjölken och kaffet kostar tillsammans 4 kronor och 20 öre per dag, 126 kronor per månad kostar det att låta våra äldre få njuta av sitt älskade kaffe och mjölk varje månad.

126 kronor gånger 12 månader = 1512 kronor per år. vill dom äldre ha en kopp kaffe till så blir svaret nej samma sak är det med mjölken, nej ni har fått er ranson nu blir det inget mer.

Våra äldre är det okey att spotta på från morgon till kväll. Tar ett exempel 2008 tog Timrå emot 77 flyktingar till en kostnad av drygt 100 miljoner kronor.

Utöver dygnsersättningen så får varje kommun 500 000 kronor per flykting dom tar emot.

Jag trodde svenskhatet nått sin kulmen när Arvid fick nöja sig med ett halvt ägg per dag, men tyvärr så fortsätter våra politiker att håna bespotta och förminska våra äldre som byggt om vårat land.

Vilket parti styr Timrå? det är partiet som alltid säger sig värna om gamla och sjuka och dessutom mer än gärna pratar om etik/moral.

Visst ni gissade rätt, det är Socialdemokraterna som lovat guld och gröna skogar till alla sveriges fattigpensionärer om dom vinner valet i höst.

En röst på (S) är en röst på mer svenskfientlighet och förtryck av det egna folket till förmån för dom nya raketforskarna som tagit sig hit.

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder

Ransonering införs på äldreboenden

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder




Ursprungsartikel
Källa: Spikharry's Blog (importerat inlägg)

1 kommentar:

Otto sa...

Inte så mycket att orda om. Våra politiker förnekar sig inte. Sitter mest och blir förbannad när man läser sånt här.
Men vi svenskar är snart utrotade och då finns inga problem mer...