Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 28 februari 2010

Mera inkompetent slaskjournalistik

PI skrev igår en artikel om typiskt inkompetent Aftonbladet-journalistik. Nu har Merit Wager reagerat på samma sak och skrivit ett inlägg där hon också påvisar att det inte är bara Aftonbladet som använder lögner och felaktigheter för att skapa opinion mot att stiftade lagar efterföljs.

I östersundsposten skriver man en artikel med den missvisande rubriken ”Taleb hotas av utvisning ”. Wager tillrättavisar fullt riktigt den felformulerade rubriken.

Först och främst så "hotas" man inte av utvisning när man fått beslut om att man inte enligt utlänningslagen befunnits uppfylla lagens krav för att få uppehållstillstånd i Sverige, man ska utvisas. Det finns inget hot i detta, det är tvärtom beslutat i två instanser och man har fått besked med denna innebörd: "Du har inte befunnits ha skäl som räcker för att du ska beviljas asyl eller uppehållstillstånd och ska därför lämna landet". Det finns inget hot om utvisning – vilket man däremot kan tala om innan ett beslut är definitivt – det finns bara ett lagakraftvunnet beslut om att man ska lämna landet.

Detta laggrundade beslut vill nu alltså ÖP genom opinionsskapande och tårdrypande slaskjournalistik skall rivas upp, samma som gäller för den osmakliga artikeln i Aftonbladet. Wager fortsätter:

Rubriken om att mannen "hotas" av utvisning är alltså felaktig. Artikelförfattaren, som kanske inte är den som sätter rubriken, har ju i texten (se citatet ovan) påpekat hur det ligger till. Den asylsökande ska lämna landet – att han har jobbat här (illegalt, eftersom man inte får arbeta efter att man fått beslut om utvisning) är inte skäl att ändra beslutet. Han sökte ju asyl, han sökte sig inte hit som arbetskraftsinvandrare.

Och undantagsregeln i lagen om arbetskraftsinvandring (som ju i huvudsak handlar om att man kan få arbetstillstånd, inte uppehållstillstånd, om man har ordnat arbete innan man ansöker om att få arbetskraftsinvandra) för att få övergå från asylsökande till arbetskraft är mycket strikt. Det handlar alltså om ett undantag från lagen, inte om en regel:

  • Man ska ha haft ett "vitt" arbete i minst sex månader när man får sitt beslut om avslag på asylansökan.
  • Man ska inom två veckor från att man fått ett negativt beslut ansöka om att få "byta spår" och arbetskraftsinvandra i stället.
  • Man måste ha medverkat till att klarlägga sin identitet (vilket en stor del av de asylsökande hittills inte har gjort).
  • Man måste ha en garanterad, "vit" tillsvidareanställning under minst ett år framåt från det datum man ansöker om att få "byta spår".
  • Man måste själv ordna bostad och kunna försörja sig på sitt arbete.
  • Företaget som har anställt den asylsökande granskas, arbetsgivaravgifter och skatter ska ha betalats in för personen som har jobbat där i minst sex månader.

Politiskt korrekt inkompetens firar nya triumfer varje gång en dagstidningsjournalist skall skriva om ärenden likt dessa. Vad är det egentligen för fel på dessa människor? Har kravet att generera intäkter till tidningen så till den milda grad korrumperat varenda svensk journalist inom det mediala maktkomplexet?

Merit Wager
Östersundsposten



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: