Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 27 februari 2010

Insändare: Öppet brev till Sydsvenskan

Är Sydsvenskan stolta nu över att tre av deras journalister är nominerade till att få priset Guldspaden? Det undrar Sandor Herold i ett öppet brev till Sydsvenskan:

[Insändare/Öppet brev] Jag tycker att ni borde skämmas över varför dom är nominerade. En av anledningarna är tydligen ”avslöjandet” att poliser sins emellan har använt uttryck såsom apajävel och blattajävel om ungdomar ute i Rosengård som deltog i upploppen där ute för drygt ett år sedan.Detta om ungdomar som bränner,vandaliserar,rånar och misshandlar mm mm.Jag kan garantera dig att majoriteten av era läsare tycker att uttryck som dessa passar väldigt bra in på dessa typer.

Att journalister som inte ens vågar eller vill skriva ett ord om dessa dräggs härkomst när dom skriver artiklar om deras gärningar eller när en fällande dom är ett faktum skall få pris är ju bara skrattretande. Ni har ju censuren som ledstjärna när det gäller dessa invandrarungdomar och deras kriminella verksamheter. Ännu mer skrattretande ter sig eran censurjournalistik när man i andra tidningar och medier skriver sanningen och ni envist hänger kvar vid eran polici i denna tidning.
Ni har inte med ett ord skrivit något om varifrån dom gängmedlemmarna härstammar ifrån som med jämna mellanrum ägnar sig åt skjutningar på allmän plats här i staden. Varför?

Att ni skall få pris för era s.k avslöjanden av poliser som mer eller mindre riskerar sina liv i sin yrkesutövning genom att dom blir utsatta för stenkastning, raketbeskjutningar och annat är ju enbart vämjeligt att behöva läsa om. Ni som inte ens har civilkurage att skriva sanningen i era artiklar! Skulle någon ha ett pris så vore det poliserna. Ett passande namn till detta pris vore Guldbatongen.
Det här priset som era journalister tydligen är nominerade till heter Guldspaden. Det rätta namnet vore Dyngspaden!

Till sist en fråga, skall vi någonsin få läsa en censurbefriad Sydsvenska Dagbladet?

Sandor Herold



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: