Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 september 2009

20 procent av Europas befolkning muslimsk år 2050


En femtedel, det vill säga 20 procent, av den Europeiska Unionens befolkning kommer att vara muslimsk år 2050, vilket ska jämföras med siffran från i fjol (2008), då cirka fem procent av den totala befolkningen var muslimsk, skriver The Daily Telegraph. Det är således en mycket snabb demografisk förändring vi talar om. Tidningen rapporterar om en mörk framtid där den Europeiska kontinenten hyser en allt större andel muslimer, vilket – om ingenting görs – oundvikligen kommer att leda till en omfattande islamisering och en framtid där det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin – långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism.

Då ska vi komma ihåg att fördelningen år 2050, precis som den är i dag, kommer att vara mycket ojämnt fördelad över kontinenten. Det finns delar av Europa som i dag hyser mycket små muslimska populationer, medan andra hyser betydligt större, vilket kommer att vara fallet även vid mitten av detta sekel. Exempel på länder som kommer att hysa mycket stora muslimska populationer och där förändringarna kommer att vara som mest genomgående, är England, Spanien och Nederländerna, skriver The Daily Telegraph:

England, som i dag har 20 miljoner människor färre än vad Tyskland har, kommer att vara Europeiska Unionens folktätaste land år 2060, spår man. Detta som en följd av den omfattande invandringen och dessa gruppers högre nativitet. Man talar om att den "vita befolkningen" till exempel kommer att vara i minoritet i Birmingham år 2026, och ännu tidigare i Leicester. 2007 hade vidare 28 procent av alla barn i England och Wales minst en utrikesfödd förälder, i London var siffran så hög som 54 procent. Och så vidare. Ett annat exempel är Spanien, där endast 3,2 procent av landets population var utrikesfödd år 1998. Knappt tio år senare, år 2007, var siffran 13,4 procent.

I Nederländerna är namnet Mohammed, eller varianter på namnet, det populäraste namnet på pojkar i fyra av de största städerna i landet i dag (Amsterdam, Rotterdam, Haag och Utrecht). I Haag har Mohammed och varianter på namnet intaget inte bara första plats, utan även andra och femte. Ett annat exempel är Österrike. Under det förra seklet var 90 procent av landets befolkning katoliker, men risken är stor att islam är majoritetsreligionen bland ungdomar under 15 år kring år 2050. Muslimerna kan dessutom mycket väl komma att vara fler än ickemuslimerna i Frankrike, och kanske även i hela Västeuropa, vid samma tidpunkt. Möjligtvis några år senare. Det är dock svårt att komma med exakta siffror, då nativiteten är svår att beräkna och då migrationen kan vara som "ebb och flod", skriver man vidare.

Men en sak är säker, vilket vi ska ha klart för oss; Europas muslimska befolkning har mer än fördubblats under de senaste 30 åren och kommer att ha fördubblats igen år 2015. Sedan 2002 har nettomigrationen legat på uppemot två miljoner årligen, detta enligt EU-siffror, vilket är en tredubbling på några få år. Därför talar trenden talar sitt tydliga språk: Den låga nativiteten bland Europas folk kombinerat med en ökande massinvandring och en betydligt högre nativitet bland vissa invandrargrupper, kommer att "fundamentalt" förändra vad vi i dag kallar Europeisk kultur och samhälle, om ingenting drastiskt görs.

Länkar

A fifth of European Union will be Muslim by 2050
Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent
Mohammed is most popular boy’s name in four biggest Dutch cities



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: