Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 31 augusti 2009

United Minds/Aftonbladet, mätning aug: SD går kraftigt framåt i Sthlm-området – erhåller 5,1%


Enligt en undersökning gjord av Aftonbladet/United Minds går Sverigedemokraterna kraftigt framåt i Stockholm och erhåller 5,1 procent, vilket är en framgång med 3,2 procentenheter sedan valet 2006 (1,9%)

Fredrik Reinfeldt vill dock inte dra några slutsatser av opinionsundersökningen.

– Sista ordet är inte sagt ännu. Vi har ett år kvar till val. Det som skett det senaste året är att vi har gått från ett läge där vi var uträknade till en mer jämn utgångspunkt, säger han.

De stora vinnarna är småpartierna. Piratpartiet, som inte ens fanns i valet 2006, får 3,6 procent. Sverigedemokraterna mer än fördubblar sitt väljarstöd i Stockholm om det vore riksdagsval i dag. En framgång som enligt statsminister Fredrik Reinfeldt är:

– Det är en återspegling av att det finns samhällsproblem som Sverigedemokraterna profiterar på, säger Fredrik Reinfeldt som tror att medicinen är en bättre arbetslinje och ökad välfärd.

Undersökningen visar samtidigt att samtliga partier i Alliansen och Socialdemokraterna tappar kraftigt i Stockholm; allianspartierna backar tillsammans med 7,6 procentenheter samtidigt som Socialdemokraterna backar med 5,0 procentenheter till låga 20,1 procent.

Bild_2_1008709w

Länkar

Aftonbladet 2009-08-28
United Minds - mätningen (PDF)
Status - väljarsympatier för SD

Tagged: mätning aug, Sthlms-området, United Minds/Aftonbladet


Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: