Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 30 augusti 2009

Handikappad son fullt frisk. Ytterligare en berikare som berikat de sina.


Saxar från GP.

”Mamman, pappan och ytterligare en familjemedlem misstänks nu för grovt bedrägeri. Häktningsförhandlingar sker sannolikt under fredagen i Halmstad och trion är misstänkta på sannolika skäl.
Familjens i dag 33-årige son var sex år när han påstods råkat ut för en olycka. Under skoltiden och resten av sitt vuxna liv har han sagts vara oförmögen att ta hand om sig själv.
Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som familjen fått ut bidrag från Försäkringskassan.
- Egentligen fick han inte komma in i landet om det inte fanns ömmande skäl. Då påstods det att han var skadad i en trafikolycka och behövde daglig omsyn. Han skulle enligt uppgift vara förlamad på hela högra sidan. Han skulle vara rullstolsbunden och kunde inte gå, äta eller sitta, berättar Karl-Arne Ockell, utredningschef på bedrägeriroteln på Hallandspolisens rotel för grova brott.
Anledning till att historien kunde rullas upp är en anonym anmälan till Försäkringskassan där 33-åringen påstods vara frisk.
- På grund av olika omständigheter hittade vi en film när vi var hos familjen i ett annat ärende. Videofilmen togs i beslag, säger Ockell.
Mannen har övertygat sin omgivning att han inte kan röra sig.
- Nu har vi en film som visar när mannen är ute och joggar, han dansar och han bär på barn. Han är uppenbart fullt frisk. Hur länge han har varit det vet jag inte, säger Ockell.
- Familjen har på det här sättet fått ut ganska stora belopp. Jag tror det handlar om mellan tre och fyra miljoner kronor, säger kammaråklagare Sonja Seligmann.”

Nu när det visat sig att det är byggt på lögner borde de utvisas hela familjen!



Ursprungsartikel
Källa: Varjager's Weblog (importerat inlägg)

Inga kommentarer: