Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 31 augusti 2009

Från Rosengård och Göteborg till moderaternas partistämma

I den omtalade statsdelen Rosengård har det blivit relativt lugnt efter att polisen satt in ständig patrullering i området. Nu är det i stället statsdelar i Göteborg som drabbats av oroligheter med bränder och skadegörelse. Det allvarligaste i oroligheterna som verkar sprida sig alltmer är att poliser och räddningstjänsten blir attackerade regelbundet och systematiskt. Så här står det i DN.

Även räddningstjänstens personal utsattes för stenkastning. På väg fram till en brand i Gällbo träffades en brandbil av en stor sten som krossade framrutan. Två brandmän skadades.

Det är en ny och allvarlig företeelse att polis, räddningstjänst och andra tjänstemän i samhällets tjänst blir utsatta för våld när de rycker ut för att upprätthålla ordning och släcka bränder. Denna trend började i Rosengård men har snabbt spridit sig till delar av övriga landet.

Att denna nya trend med attacker mot samhällets representanter är ett allvarligt tecken på att vårt samhälle inte fungerar som det skall och att samhällsutvecklingen till vissa delar går åt fel håll, är det många som insett.

Dock har inga åtgärder för att stoppa denna trend hörts från regeringshåll eller från oppositionen. Den åtgärd som genomförts är ständig polispatrullering i Rosengård och det är tveksamt om den åtgärden initierades från regeringshåll. Inga analyser eller noteringar i övrigt har hörts från regeringshåll och tystanden om utvecklingen är närmast öronbedövande. I stället har Moderaterna på sin partistämma aviserat mildare regler för invandrare som arbetar utan arbetstillstånd, detta i en tid då ungefär en halv miljon av den inhemska befolkningen är arbetslös. Inte heller en förändring av EBO-lagen röstades igenom på partistämman så den negativa utvecklingen i våra förortsenklaver kan fortgå ostört.


Länk DN Göteborg

Länk DN Partistämma

Ursprungsartikel
Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: