Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 27 februari 2009

Censur på väg

Ursprungsartikel:
http://beskt.blogspot.com/2009/02/censur-pa-vag.html


Nyligen oroade sig SR för "extrembloggarna", d.v.s. bloggande som går emot mainstreammediernas förvrängning av verkligheten och den dominerande ideologi som skola och universitet sprider. Sveriges Radio är ingalunda ensam.

Allt fler nås och påverkas i dag av alternativbeskrivningar av verkligheten. Alternativ som de flesta av oss aldrig hade kommit i beröring med utan internet. Ibland är det förvisso bisarra eller osmakliga teorier och påståenden, men lika ofta är det idéer och verkligheter som vi inte skulle vilja vara förutan. I bägge fallen är det information som aldrig hade nått ut om inte internet funnits.

Nationellt motstånd i vita länder (icke-vitas nationella medvetande är som bekant inget problem för Storebror) hade t.ex. inte kunnat få den spridning vi i dag ser om det inte varit för att de stora medierna och statliga institutionernas inte längre har monopol på informationsförmedling. Detsamma kan sägas om historierevisionistiska teorier om t.ex. första världskriget eller NATO-kritisk information om kriget mot Serbien.

Man bör därför räkna med tilltagande censur riktad mot nätet (och mot åsikter). Så som redan sker i Kina. Med Googles benägna hjälp. Detta behandlar Alex Jones på sitt eget skrikiga, väldigt amerikanska sätt.



På samma tema (man får överse med det storstilat, sentimentala amerikanska gränssnittet):




Källa: Beska droppar (medlem)

Inga kommentarer: