Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

Polisanmälan mot journalist

Ursprungsartikel:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/11/polisanmlan-mot-journalist.html




En journalist har på olika vis trakasserat under en längre tid. Tidigare har Skånepolisen sagt i telefon att om en journalist beter sig så kan det vara brottsligt. Journalisten har uppenbart blivit varse att det inte är acceptabelt, men ändå valt att fortsätta. Ikväll kontaktades polisen igen telefonledes. Det gick inte att göra en anmälan via telefon. Polisen ansåg nämligen att det var så pass många och grova, ja rent av fruktansvärda saker som journalisten ägnade sig åt, att en polisanmälan bör ske på plats på polisstationen så att målsägandeförhör ska göras. Det kunde enligt polisen bli aktuellt med flera brottsrubriceringar. Polisen uppmanade att bevismaterial ska medtas och ger verkligen rådet att polisanmäla för att få stopp på övertrampen. Journalisten har ingen gång namngivits.



Nu kommer det att gå till så här. Om ett enda knyst till trakasserier sker igen från journalisten, så kommer en polisanmälan att ske inne på polisstationen. Då kommer namnet på journalisten naturligtvis att lämnas över till polisen som får sköta ärendet. Meningen med detta agerande är att journalisten efter denna bestämda varning ska kunna välja att antingen lägga av med trakasserierna, eller bli polisanmäld. För om journalisten fortsätter är det uppenbart med uppsåt att begå brott fast att journalisten vet att det han gör är något som både en målsägande och flera poliser anser behöver anmälas. Om en anmälan behöver göras´för att journalisten inte inser att han ska lämna folk ifred, så kommer det inte att stanna vid det. Varje nytt trakasseri kommer också att anmälas direkt samma dag det sker. Det underlättar nämligen för åklagaren att starta förundersökning och väcka åtal om personen upprepar brotten.



Skriftligt bevismaterial och inspelat finns. Flera vittnen finns också. Om en polisanmälan inte går att undvika så kommer redaktionsledning och chefredaktör att sättas upp som vittnen. Andra vittnen har redan erbjudit sig att ställa upp om så behövs.



Så journalisten, välj själv att sluta upp med trakasserierna från och med nu! Eller så blir du polisanmäld rejält omedelbart utan förvarning.





Källa: Muslimska friskolan (gästinlägg)

Inga kommentarer: