Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 29 augusti 2008

Spärra in huliganerna

Ursprungsartikel:
http://falkblick.nu/?p=365


Sverige utmärker sig som ett land där alla möjliga sorters bråkmakare kan obstruera rättvisan och komma undan med det. Trafikböter överlåts på målvakter, illegala invandrare göms av politiska ungdomsförbund (Luf) (det är, absurt nog, helt lagligt att bidra till lagbrott på detta sätt), fotbolls- och politiska huliganer går allt som oftast fria. Att tillåta detta är ingenting annat än att spotta på de laglydiga medborgarna.

I morse skedde ytterligare ett uppseendeväckande fall av politisk huliganism. Ett femtiotal huliganer försökte storma Smittskyddsinstitutet i Solna. Man slog sönder grinden till området men personalen hann låsa huvudentrén, vilket gjorde att attacken misslyckades.

Även i Malmö har djurrättshuliganerna varit framme. En polis skadades i sammandrabbningar utanför Umas.

Som vanligt var det alltså vänsterextremisterna som var framme. Vem behöver demokrati när man vet att man har rätt? Så tycks delar av den arroganta vänstern tycka.

Journalisterna - varav ju vissa som bekant har nära band till dessa grupper - rapporterar naturligtvis som vanligt i överslätande ordalag. Huliganerna, som med våld sätter sig över demokratiskt fattade beslut, betecknas som “aktivister”. Vem vill inte vara “aktivist”? Det låter ju som något fint och trevligt, och definitivt inte som någon som försöker storma arbetsplatser en måndagmorgon.

De låga straffen samt medias inställsamma attityd mot dessa grupper är ju naturligtvis också en anledning till att de fortsätter. Så länge som denna överslätande attityd fortsätter kommer de att uppfatta det som att samhället tycker att vad de gör är om inte helt OK så i alla fall inte så farligt. Det måste bli ett slut på daltandet. Ändra lagen, så att politiskt våld av den här typen kan bestraffas riktigt hårt.

Tidigare artiklar om vänsterhuliganism: 1, 2, 3

Fler länkar måndag kväll: SvD,




Källa: Falkblick (importerad blogg)

Inga kommentarer: