Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 29 augusti 2008

Förbuds-Sverige

Ursprungsartikel:
http://falkblick.nu/?p=370


TT påstår idag att “Förbuds-Danmark är värre än Sverige” i en artikel som flera tidningar har valt att publicera. Detta grundar dem på att Danmark 2007 fick 1 854 nya lagar och förordningar medan vi svenskar har legat stabilt på drygt 1 500 stycken.

Det kommer inte som en chock att första gången rikstäckande media använder sig av en pejorativ benämning om vårt regelverk, så ska artikeln vinklas för att läsaren ska få en bild av att Danmark minsann inte är bättre. Slutsatsen att det är mer byråkrati i Danmark är helt felaktig, eftersom det i artikeln framkommer att vi har haft uppemot 500 fler nya lagar än danskarna varje år de senaste åren.

Etablissemanget, om jag får använda den samlade benämningen på de journalister och politiker som får mest utrymme i debatten, måste vara rädda för att man som svensk ska kunna hitta goda exempel på bra politik i våra grannländer.

Jag hörde exempelvis en debatt på Sveriges Radio med Jimmie Åkesson. Intervjuaren påstod där att invandringen till Danmark respektive Sverige hade samma proportioner. Han frågade därför varför Sverigedemokraterna ville ha en invandring som i Danmark om den “ändå var densamma”? Journalisten utelämnade förstås medvetet relevanta uppgifter om att arbete och studier ligger till grund för 85 % av alla beviljade uppehållstillstånd i Danmark, medan motsvarande siffra här bara var 15 % av fler än 85 000 uppehållstillstånd 2007.

Håll en votering i Riksdagen och jag kan garantera att i princip alla riksdagsledamöter skulle rösta på Sverige som bästa land i Skandinavien på ekonomi, integration, sysselsättning, utbildning, sjukvård och trots att siffror visar att vi har större problem med alkoholmissbruk än flera andra länder med liberalare alkohollagstiftning så skulle de väl hylla Systembolaget också.

Riksdag och regering är “nationalistiska” först när det kommer till mätningar med andra länder. Men att föra en politik som verkligen gynnar nationen är de uppenbarligen inte kapabla till. Trots att det bara är svenska medborgare som röstar i riksdagsvalen så är man enligt flera riksdagsledamöter “främlingsfientlig” om man tycker att svenskar ska ha fler rättigheter än illegala invandrare. Vi har till och med en hets mot folkgrupps-lagstiftning som inte omfattar hatbrott mot svenskar.

Det känns lustigt att man som svensk är att beteckna som statslös i sitt egna land. Därför litar jag varken på att Sverige har den bästa modellen eller att våra grannar i Danmark skulle ha det mycket sämre än oss.




Källa: Falkblick (importerad blogg)

Inga kommentarer: